mandag den 25. august 2008

Can I buy some more time?


Puh, tiden går alt for stærkt... Der er snart gået en uge, så jeg må hellere kortfatte mig lidt. Onsdag tog Lydia, Carlotta, Anna og jeg med Arda og hans lillebror til deres fancy sportsklub, hvor vi hyggede ved poolen med udsigt over Ankara. Bagefter satte vi Anna og Carlotta af på pigehjemmet, og tog til Attaküler, Ankara's svar på Berlins TV-tårn, hvor vi spiste aftensmad og så aftenens udgave af udsigt over Ankara ( jeg kan vidst ret godt lide udsigter over byer...). Derefter stod den på gokarting, hvor Özgü, Akın og Ardas veninde var med, mega fedt!
Torsdag var jeg med en tysk pige, Babsi, ude at se Lake Morgan og et kæmpeindkøbscenter kaldet Panora. Vi fulgtes med en lidt mærkelig fyr, som vi have mødt i metroen hver morgen til skole. Han hedder Can, studerer medicin, og arbejder om natten på Gazi universitetshospital's skadestue - tilsyneladende et ret hårdt sted, da der er en del trafikuheld, men til gengæld meget dårlige trafikforhold for ambulancerne... Men altså, vi fulgtes med Can og hans ven, og tog først til Lake Morgan, som var ret klam, men havde en flot udsigt over højlandets bjegtoppe, og for en gangs skyld uden huse på. Derefter skulle vi til Anıtkabir, Attatürks mausoleum, men vi skulle liige et smut forbi Panora, hvilket åbenbart er en stolthed for Ankaranerne(hvis det hedder det), da Arda også tog Lydia og mig med derud dagen efter. Can var meget dårlig til engelsk, men ville meget gerne vise 'de europæiske piger' noget af Tyrkiet, og gjorde et virkelig stort nummer ud af at fortælle os, hvor glad han var for at have mødt os, og at vi var venner mm... Sær fyr, men imorgen bliver det Anıtkabir.
Fredag skulle Lydia og jeg have været med Arkın, Arda og Özgü op til et slot og spise, men Arda ville så gerne vise os noget, så vi tog i Panora og shoppede :) Derefter tog vi til housewarming hos nogle folk fra den britiske ambassade, som drengene havde mødt til Salsa. Den sygeste lejlighed! Kæmpestor, med parketlejlighed og tagterrasse med udsigt over Ankara. Fri bar og luksussnacks hele natten - vi fik endda lagkage :D Værtinden var hobby-lærinde i pole-dancing, så i de små timer blev der prøvet tricks af af hovedsaligt embassadens midaldrende mænd :) En meget løssluppen fest, og lidt surrealistisk med vesteuropæisk musik og feststil efter en uge i supertyrkisk stemning. Men rigtgig god aften, og vi tog syngende hjem og vågnede sent op til morgenmad kreeret af Arda og Akın. Faktisk blev vi der hele weekenden, hvor vi udvekslede musik, spiste på tyrkisk, og Akın fortalte en masse om islam. Han er semireligiøs, så han drikker kun små mængder alkohol, faster kun i nogle dage af ramadanen for at kunne passe sit arbejde ordentligt, og følger de regler der passer ind i hans liv. Jeg bad om at få lov til at se hans koran, hvilket jeg fik lov til, men han rørte den ikke selv, da han ellers ville skulle vaskes først. Egentlig måtte jeg og Arda heller ikke røre den, men vi fik lov på den betingelse at vi sad pænt oprejst, når vi læste den.

Udover dét skolen jo i fuld gang, og det er godt nok lidt hårdt at studere et fremmedsprog PÅ et fremmedsprog. Men lærerne er rigtig søde og tålmodige med os, så der skal nok komme noget godt ud af det! Som bonus er rektor en omvandrende tegneseriefigur, der altid har MEGET travlt med at strækmarchere ind i klasserne 5-6 gange om dagen for at tjekke protokoller og tale i et meget højt og vigtigt toneleje på hans helt eget unikke blandingssprog af lidt tysk, meget tyrkisk og meget lidt engelsk.

Og dagens bonusinfo:
1)Hjemmesiderne PirateBay.com, Youtube.com og kurds.dk er lukket for tyrkiske IP-adresser.
2)Saudiarabiens embassade i Ankara har god selvtillid (jf billedet) :)

Og PS: Hvem er Calamity Jane? :)
og PPS: Sevgili Asiyeh! Ben çok iyiyim, teşekkür ederim! Sen ve annem? Burada hava çok sıcak... Ben, yurtta yaşıyorum. Neşeli, çok kızla yurtta yaşmak. İyi günler okul'da!

Et finalement en lille billedserie fra den sidste uge. De kærligste hilsner fra mig






(1) Gazi Üniversitesi, TÖMER
(2) Et eksempel på uni-mad: Kold koriandersuppe, bulgur, gryderet af peberfrugt, tomat, chili og lidt kød og til sidst vandmelon.
(3) Gokartmennesker: fra venstre: Özgü, Akin, mig, Arda, Ardas bror
(4) Saudiarabiens emassade
(5) Fan-sko. Teksten siger: En dag vil alle elske Fehnerbahce
(6) Iram og hendes kæreste Ozgür, som vi spillede billiard med i sidste uge.
(7) Mig og min dejlige roomie, Lydia fra Tyskland
(8) Det anatolske højland set fra Lake Morgan.
(9) Vue over Ankara fra en okay lækker lejlighed ;)
(10) Attaküle fra neden
(11) Ankara set fra Attaküle